Solenta - Solcellsanläggningar

Solcellsanläggningar

Solenta är stolta över att samarbeta med den europeiska solcellstillverkaren Omnis Power, vars solceller tillverkas i Italien. Omnis Power har etablerat sig som en pålitlig och effektiv leverantör av solcellslösningar. Här är några anledningar till att Omnis Power solceller är ett klokt val.

  • Högre Produktkvalitet: Omnis Power solceller utmärker sig med sin robusta metallkonstruktion och dubbelsidigt härdat glas, vilket ger enastående hållbarhet och tålighet mot väder och vind. De är dessutom klassificerade som brandklass 1, vilket ger extra trygghet.
  • Längre Produktlivslängd: Omnis Power erbjuder en imponerande 30-årig produktgaranti på sina solceller. Detta återspeglar förtroendet för produkternas hållbarhet och livslängd, vilket ger dig långvariga besparingar och en pålitlig källa till förnybar energi.
  • Högre Effektivitet: Omnis Power solceller är konstruerade med hög verkningsgrad och uppvisar en minimal årlig effektförlust, mindre än 0,5% per år. Detta innebär att dina solceller kommer att generera optimal energi under många år, vilket garanterar en stabil och tillförlitlig förnybar energikälla.

Med Solenta och Omnis Power kan du vara säker på att du investerar i solcellslösningar av högsta kvalitet. Dessa solceller kommer inte bara att minska din klimatpåverkan utan också bidra till besparingar på din elräkning. Välj Omnis Power solceller för en pålitlig och ekonomiskt fördelaktig energilösning.

Växelriktare

Val av Växelriktare – En viktig del av din solcellsanläggning

När du investerar i en solcellsanläggning är det lätt att fokusera på solpanelerna, men det är lika viktigt att noga överväga ditt val av växelriktare. Växelriktaren är en kritisk komponent i ditt solcellssystem, som omvandlar den likström som solpanelerna producerar till växelström som används i ditt hem. Här är några viktiga aspekter att tänka på när du väljer en växelriktare:

Typer av växelriktare
Det finns olika typer av växelriktare, men de vanligaste för villaanläggningar inkluderar:

  • Strängväxelriktare: Dessa används i vanliga solcellsanläggningar där solpanelerna är seriekopplade i ”strängar”.
  • Växelriktare med Optimerare: Dessa växelriktare används tillsammans med optimerare på solpanelerna för att maximera produktionen, särskilt om du har skuggade paneler eller ett tak med olika vinklar.
  • Hybridväxelriktare: Dessa är batteriförberedda och kan också användas för nödströmförsörjning vid strömavbrott.

Storlek på växelriktaren
Det är vanligt att underdimensionera växelriktaren i förhållande till solcellsanläggningens effekt. Detta innebär att du väljer en något mindre växelriktare än vad dina paneler kan producera. Detta kan vara kostnadseffektivt och leda till mindre förluster.

Placering
Växelriktaren är optimal att placera på en plats där ljudnivån inte stör, och där det är svalt för att säkerställa dess bästa funktion. Hos Solenta tillhandahåller vi växelriktare för både inomhus- och utomhusmontering, vilket ger flexibilitet i placeringen och anpassar sig efter dina behov.

Solenta arbetar med flera välrenommerade växelriktarleverantörer, inklusive Sungrow, Growatt och vår premiumleverantör Feroamp. Vår expertis gör att vi kan rekommendera den bästa lösningen för din installation baserat på dina specifika behov.

Att välja rätt växelriktare är avgörande för att ha en problemfri upplevelse som solelproducent. Oavsett vilken typ du väljer, se till att den är CE-märkt och uppfyller svenska elnätstandarder om du installerar i Sverige.

Att förstå dina behov och välja rätt växelriktare är avgörande för att maximera prestanda och hållbarhet i din solcellsanläggning. Solenta är här för att hjälpa dig genom hela processen och säkerställa att din anläggning fungerar effektivt och pålitligt under många år framöver.

Internetanslutning
Solenta strävar alltid efter att säkerställa en sömlös upplevelse för våra kunder. Vi ansluter alltid din växelriktare till internet för att möjliggöra en smidig och effektiv övervakning av din anläggning.

Boka en tid för konsultation.

Solenta - Solcellsanlaggningar - Solceller

Solenta - Hållbara energilösningar

Vi är ledande inom hållbara energilösningar

På Solenta är vi stolta över att vara en av de ledande aktörerna inom hållbara energilösningar. Våra produkter omfattar:

Solcellsanläggningar

Energilagring

Laddboxar till elbilar

Ferroamp

Service & Support

Våra produkter

Offertförfrågan

Vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast möjligt.

Solenta - Solceller