Solenta - Energilagring, Batterilagring

Maximera din solenergi med energilagring och stödtjänster

Solenta är dedikerade till att hjälpa våra kunder dra nytta av solenergi på det mest effektiva sättet. En viktig del av det är att lagra den överflödiga energin du producerar under soliga dagar för användning när solen inte skiner. Det är här batterilagring kommer in i bilden.

Vad är batterilagring?

Batterilagring är en avancerad teknik som möjliggör lagring av överskottsel som genereras av dina solceller, så den lagras i batterier för senare bruk. Detta ger dig möjlighet att utnyttja din solenergi även under perioder när solen inte skiner, såsom på kvällar eller molniga dagar. Genom att lagra den överskottsel du producerar har du möjlighet att använda den när elpriserna är höga, vilket bidrar till att öka din ekonomiska effektivitet och ger dig kontroll över din elförbrukning. Batterilagring möjliggör även inköp av el när priset är lågt för att använda vid högre priser, vilket ger dig möjlighet att optimera användningen av elenergi utifrån prisvariationerna.

Fördelar med batterilagring

Batterilagring har många fördelar:

  • Självförsörjning: Genom att lagra din egen solenergi minskar du din beroende av elnätsleverantörer och deras priser.
  • Ökad effektivitet: Du kan använda din lagrade energi när det passar dig bäst, vilket gör ditt hushåll mer effektivt och flexibelt.
  • Miljövänligt: Genom att minska din användning av konventionell el minskar du ditt koldioxidavtryck och hjälper till att bevara miljön.

Stödtjänster för optimering

För att säkerställa att din batterilagringsanläggning används på det mest lönsamma sättet kan Solenta hjälpa dig att dra nytta av olika stödtjänster. Vi samarbetar med ledande leverantörer som Varbergs Energi, Checkwatt och Flower Tech och kan assistera dig med att få ersättning från svenska elnät för att stödja elnätets stabilitet och effektivitet. Med andra ord, du får faktiskt betalt för att tillhandahålla energi från ditt batteri till Svenska kraftnät.

Solenta's batterilagringstjänster

Vi på Solenta erbjuder skräddarsydda energilagringslösningar som passar dina unika behov. Vi arbetar med de bästa leverantörerna på marknaden, inklusive Sungrow, Growatt och vår premiumleverantör Ferroamp, för att säkerställa att du får högkvalitativa batterier och den mest pålitliga tekniken.

Våra experter på Solenta kommer att guida dig genom hela processen, från planering till installation. Vi samarbetar med registrerade elinstallationsföretag som har den nödvändiga expertisen för att säkerställa att din batterilagringsanläggning installeras säkert och effektivt.

Boka en tid för konsultation.

Solenta - Batterilagring-Pylontech

Solenta - Hållbara energilösningar

Vi är ledande inom hållbara energilösningar

På Solenta är vi stolta över att vara en av de ledande aktörerna inom hållbara energilösningar. Våra produkter omfattar:

Solcellsanläggningar

Energilagring

Laddboxar till elbilar

Ferroamp

Service & Support

Våra produkter

Offertförfrågan

Vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast möjligt.

Solenta - Solceller